Psychologen Hilversum

Over mij – Nicole van Gans

Op een gegeven moment heb ik mijzelf afgevraagd: wat vind ik nou echt belangrijk en waar wil ik me voor inzetten? Daar kwamen twee dingen uit: het helpen van mensen én de natuur. Die twee peilers vormen de rode draad in mijn leven en krijgen ook allebei een plek binnen mijn werk als psycholoog.

Ecopsychologie

Het is mijn missie om mensen gelukkiger te maken. Ik wil dat iemand zoveel mogelijk van het leven geniet. Daarnaast wil ik mensen in contact brengen met de natuur, zodat ze er voorzichtiger mee omgaan. Die twee behoeftes komen samen in mijn werk als ecopsycholoog en in mijn vrije tijd als natuurgids. Als ecopsycholoog gebruik ik de natuur als praktijkruimte. Ik heb me jarenlang verdiept in hoeverre natuur een positieve invloed kan hebben op je psychische gezondheid. Het is meer dan wandelcoaching. Op bepaalde momenten in de behandeling gebruiken we de natuur letterlijk bv door het maken van een stilleven waarmee je een situatie uit je leven illustreert. Het maakt het makkelijker
om woorden te geven aan datgene dat je bedoelt. Al lopend kunnen mensen makkelijker bij de kern komen dan als ze stil zitten in de praktijk.

Klachten verminderen

Het geeft een ongelofelijk fijn gevoel als het beter gaat met cliënten en als ze zich na verloop van tijd weer goed gaan voelen. Dat is waar ik het voor doe. Er zijn genoeg mensen die geen hulp zoeken omdat ze denken dat ze toch nooit van hun klachten af komen. Mensen, het kan echt! Zorg dat je een periode kiest waarin je dagelijks wat tijd hebt (maximaal 30 minuten per dag of minder). Kies een psycholoog waarmee je voldoende klik hebt. Daarmee kies je samen een passende methodiek waarmee je affiniteit hebt. En dan: aan de slag!

Contact Psycholoog Hilversum

Meer weten over mij? Neem contact op met de praktijk – 085 4015 337.