Angstklachten behandelen bij Psycholoog Hilversum

Je leeft in angst

Als je bang bent, en je weet wel dat je niet bang hoeft te zijn, als je logisch nadenkt. Maar toch. Je bent bang. Sterker nog, je bent bijna de hele tijd bang. Je richt je leven in op je angst. Je laat er dingen voor.

Je gaat er dingen voor uit de weg. Alles wordt bepaald door die angst. Je bent je vrienden kwijt, je kunt niet meer naar je werk, je hebt geen plezier in de dingen. Je hebt uiteindelijk alleen nog maar je angst.

Verschillende soorten angst

 • de gegeneraliseerde angststoornis
  Je piekert, je bent de hele tijd bezorgd. Terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Maar toch. Je bent bezorgd. Maar je spreekt je allang niet meer uit, bang om een zeur gevonden te worden. Je sluit je af, alleen met je gepieker.
 • dwang of obsessieve compulsieve stoornis
  Je hebt niet alleen angsten, maar bent ook geobsedeerd met bepaalde gedachten of handelingen. Je kunt bijvoorbeeld niet ophouden met het hebben van bepaalde negatieve gedachten, je bent er door opgeslokt. Of je moet de hele tijd dezelfde handelingen uitvoeren (denk aan smetvrees of wasdrang).
 • de fobie
  Een fobie is een gerichte angst. Bijvoorbeeld voor een dier, een object of een situatie. En net als met alle angstklachten snap je dat het niet ‘redelijk’ is. Maar toch… Probleem van de fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat, wat in sommige gevallen een diepe uitwerking op je leven kan hebben.
 • Je hebt last van verkeersangst
  Verkeersangst is de verzamelnaam voor problematische angsten rondom verkeersgedrag voor zowel de bestuurder en als passagier. Dit gaat vaak gepaard met lichamelijke en psychische reacties. Enkele vormen die ik tegenkom in mijn praktijk zijn: rij-angst, verkeersfobie en verkeerstrauma.

Heb je vragen over angst?

Kijk dan even op het forum over angst en fobie: www.angstpsychologen.nl. Je kunt hier anoniem je angst-vragen stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen.

Leef niet in angst

Angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methode die wij hanteren. Jij bent de sleutel om er vanaf te komen, maar niet alleen. Als je de klachten herkent, of je hebt er vragen over, bel 085 4015 337 gerust voor een afspraak naar Psycholoog Hilversum.