Patronen doorbreken bij Relatietherapie Hilversum

Als de liefde zwaar wordt

Als het in je relatie niet goed gaat, gaat niks goed. Je energie is op. Je voelt je moe. En je sleurt je door de dag. Je gaat dingen vermijden; moeilijke onderwerpen, elkaar en je eigen gevoelens. In stilte stellen jullie dezelfde vraag: hoe is het zo ver gekomen?

Maar je bent nog bij elkaar

Misschien uit gewoonte, of voor de kinderen. Misschien ook omdat je je kunt herinneren hoe het was, wat jullie van plan waren, hoe jullie wilden leven, hoe jullie liefde was. En je weet dat het het waard is. Alleen, niet zoals het nu gaat. Maar samen er over praten, dat loopt toch steeds uit op ruzie of dezelfde verwijten over en weer.

Samen, niet alleen…

Doe het niet alleen. Jullie zijn in patronen beland waar jullie niet boven uit kunnen stijgen. Het gesprek dat jullie, in woorden en daden voeren, is zo vaak herhaald (‘daar gáán we weer’) dat het de einduitkomst eigenlijk al bekend is. Een relatietherapeut helpt jullie die patronen doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen. Elkaar weer te zien.

Om nog dichter bij elkaar te komen

Veel mensen denken dat je alleen naar een relatietherapeut gaat als ‘hij op de bank slaapt’. Maar niets is minder waar. Ook als alles goed gaat verdient jullie relatie aandacht. Niet om te voorkomen, maar om nóg dichter bij elkaar te komen, elkaar nóg beter te begrijpen en samen nóg vrijer te zijn met zijn twee.

Herontdekking bij Relatietherapie Hilversum

Je denkt dat je elkaar door en door kent. Dat je alles van elkaar weet. Maar dat is zeker niet zo; in een reguliere therapie kunnen mensen erg geconfronteerd worden met wie ze zijn, in relatietherapie geldt dat dubbel. Het kan ook zijn dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die zwaar op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn.

Relatietherapie is wat dat betreft echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Soms ga je uit elkaar

Soms kom je er samen niet meer uit. Dan ga je uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, juridische, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie zijn voor de rest van jullie leven ooit samen geweest, misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Ook voor vragen over relatie en sexualiteit kan je bij mij terecht.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land.

Samen naar een oplossing zoeken

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld met relatietherapie in Hilversum? Bel 085 4015 337 voor een afspraak of stuur even een mail naar Relatietherapie Hilversum.