Jouw kwaliteiten vinden bij Therapie Hilversum

Waar wil je heen? Het belangrijkste vertrekpunt, buiten je klacht, is waar je uit wilt komen. Als we dat weten gaan we op een soort ontdekkingsreis in jezelf om die vaardigheden te vinden waarmee je dat doel kunt bereiken. En geloof me, je hebt ze.

In een aantal sessies ontdek je dat jij alles in huis hebt om je doel te bereiken. Sterker nog, je zult merken dat het, als je eenmaal weet hoe je het al eerder deed, opvallend snel kan gaan.

Het belangrijkste van de behandeling van Therapie Hilversum is dat je het écht zelf doet. Vandaar ook ons motto: iedereen heeft de kwaliteiten in huis om zelf beter te worden, de relatie cliënt /therapeut is de belangrijkste factor in het vinden van die kwaliteiten.

Het behandelplan

Je krijgt een plan van aanpak. Daarin staat de diagnose, wat ik denk dat er bij jou speelt. En er staat hoe ik denk dat jij er het beste uit kunt groeien. Dat plan is heel persoonlijk. Vanuit de mogelijke middelen en methoden kies ik een mix waarvan ik denk dat ze echt bij jou passen.

Niet iedere techniek werkt bij iedereen en jij hebt ook zo je voorkeuren. Sommige mensen zijn doeners, die zullen niet veel kunnen met een praat-methode. Er zijn mensen die heel veel kunnen met inzicht, anderen moeten het ervaren. Tijdens de eerste sessies heb ik daarom niet alleen naar je klacht gekeken, maar ook naar jou als mens.

Prachtig resultaat bij Therapie Hilversum

De behandeling van bestaat uit een praat-deel (tijdens onze afspraken) en een doe-deel (tussen de afspraken). Je krijgt opdrachten; soms een soort huiswerk, soms ook activiteiten die je uit moet voeren en waarvan je verslag legt. Het is de combinatie van praten, denken en doen die het meest vruchtbare resultaat oplevert.

De therapie van heeft in de regel prachtig resultaat voor de cliënten. Aan het eind van de rit is de klacht verholpen, of je hebt geleerd haar in je leven op te nemen, je hebt jezelf hervonden – op eigen kracht.

Veel voorkomende klachten

Bij Therapie Hilversum komen volwassenen, kinderen, stellen en gezinnen van allerhande komaf, met evenveel verschillende klachten en vragen. Je kunt denken aan:

Cognitieve gedragstherapie

Wij werken vaak met cognitieve gedragstherapie. Het plezierige daarvan is, dat het én veel inzicht geeft én het je een actieve manier biedt om aan de slag te gaan. Je kunt echt iets doen en je komt tot wezenlijke inzichten waarmee je kunt veranderen.

De therapie is een goed geteste, betrouwbare en succesvolle manier om aan je eigen ontwikkeling te werken. De methode gaat er vanuit dat je vast zit in bepaalde gedachten. Dat je de wereld ziet door een sterk gekleurde bril. En dat je daardoor vastloopt, verstrikt raakt in bepaalde gevoelens en gedrag.

Mensen vinden deze methode prettig omdat je in de behandeling inzicht krijgt en ook echt aan het werk kunt. Denken én doen. Je leert met Therapie Hilversum je eigen valkuilen kennen en je komt er achter hoe je ze kunt overwinnen. Het fijne van de methode is dat je zo een manier leert om jezelf te helpen waar je ook in de toekomst veel aan hebt.

Wat ik voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je meer weten over therapeuten in Hilversum? Bel 085 4015 337 of mail gerust dan even naar Therapie Hilversum. We willen je graag helpen