Wanneer ga je naar psychologen in Hilversum?

Heel makkelijk

‘Moet ik nou naar een psycholoog?’ – veel mensen met klachten en problemen vragen het zich af. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: zodra je jezelf die vraag stelt is het nuttig om eens bij een psycholoog langs te gaan, of contact op te nemen met je huisarts.

Maar ook best lastig

Het is wel begrijpelijk dat je aarzelt. Veel mensen doen dat. Je vraagt je af of jouw gevoelens, emoties of gedrag wel dat échte probleem zijn. Omdat je vaak geen vergelijkingsmateriaal hebt, je niet weet hoe een ander zich van binnen voelt.

En daar gaat het nu net om. Jij bent de enige meetlat waarlangs je jouw kwaliteit van leven kunt beoordelen. En daarom heeft jouw innerlijk altijd gelijk. En als je vast zit, zit je vast; als je pijn hebt, heb je pijn; enzovoorts. En als dat zo is, dan moet je er wat aan gaan doen. Niet alleen, maar samen met een psycholoog.

Ik wil je op het hart drukken niet te lang rond te lopen met de twijfel of je wel naar een psycholoog moet. Ga. Want een innerlijke klacht is hetzelfde als eentje aan de buitenkant: als je er niks aan doet kan het van kwaad tot erger gaan.

Neem de stap, geloof in jezelf en in je eigen kracht

Ik werk vanuit het grondbeginsel dat je zélf alles in huis hebt om je klachten te boven te komen. Psychologen en therapeuten ‘doen’ niet veel meer dan je laten zien wat je doet, hoe je je gedraagt, hoe je beweegt, hoe je instinctief reageert. Voor veel mensen is dat een eye-opener. Voor bijna iedereen is het even confronterend.

Je krijgt jezelf te zien. Je ontdekt vaardigheden en kwaliteiten die je nu misschien niet voor mogelijk houdt. Psychologen zetten op die manier processen van inzicht aan, je begrijpt jezelf meer, je leert wie je kunt zijn, je leert roeien met de riemen die je hebt.

Deze manier van therapie kan soms indrukwekkend zijn, niet altijd even leuk, maar met geweldig resultaat én vrijwel onmiddellijk effect.

Veel voorkomende klachten

Bij Psycholoog Hilversum komen volwassenen, kinderen, stellen en gezinnen van allerhande komaf, met evenveel verschillende klachten en vragen. Je kunt denken aan:

Contact

Wil je meer weten over psychologen in Hilversum, of heb je een specifieke vraag over jezelf? Bel 085 4015 337 even voor een afspraak of stuur mail naar Psycholoog Hilversum.