Psychologen Hilversum

Over mij – Marion van Nes – Therapeut Hilversum

Ik heet Marion van Nes en ik ben woonachtig in Amersfoort, waar ik een eigen praktijk heb en daarnaast heb ik ook nog een praktijk in Hilversum. Ik ben 53 jaar en moeder van drie jongvolwassen kinderen.

Ik heb een lange en leerzame weg afgelegd, voordat ik me realiseerde dat ik het best tot mijn recht kom in therapeutisch werk en besloot dat ik daar mijn beroep van wilde maken.

Goede zorgen

Ik ben begonnen als gediplomeerd kinderverpleegkundige. In dat werk werd me al snel duidelijk dat de psychosociale aspecten in de omgang met kinderen van groot belang zijn. De manier waarop het kind met ouders omgaat, bepaalt veel. Belangrijk is in welke mate een kind zich vrij kan voelen, terwijl het toch afhankelijk is.

Ik wilde bij kunnen dragen aan al die dingen die maken dat een kind ook echt kind mag zijn. Ik wilde mijn goede zorgen uitbreiden naar de psychosociale aspecten om een grotere impact te kunnen maken op de kwaliteit van het leven van het kind én dat van de ouders.

Kind én ouders

Omdat ik het belangrijk vind om goed onderlegd te zijn, volgde ik diverse aanvullende opleidingen om mijn ambitie waar te maken. In mijn werk als verpleegkundige ging ik me steeds meer bezighouden met de begeleiding van ouders. De eerste stappen in een geïntegreerde aanpak waarbij kind én ouders centraal staan, zette ik op de intensive care afdeling van een ziekenhuis.

In die tijd werd ik zelf moeder en begreep ik nog duidelijker dat de psychische kant heel belangrijk is in de ontwikkeling van een kind. Mijn bredere aanpak had succes: ik kreeg veel waardering voor de psychische begeleiding van kinderen en van hun ouders.

Het beste uit mensen halen

Omdat ik me zo prettig voelde in mijn nieuwe rol, bleef ik inzetten op nog meer training en opleiding. Zo groeide ik uit tot professioneel psychosociaal therapeut, coach en counselor. Op dit moment werk ik nog altijd als kinderverpleegkundige en psychosociaal therapeut op de kinderafdeling van het ziekenhuis.

Daarnaast werk in in mijn eigen praktijk, Therapie/Psycholoog Hilversum. De combinatie stelt me in staat het beste uit al die mooie mensen te halen, zowel de kleintjes als hun volwassen naasten. Dat is magisch en geeft een enorme berg voldoening.

Aangesloten bij:

Ik ben aangesloten bij Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), registratienummer: 5707176664.

Neem contact met op

Heb je nog vragen over mij of welke therapie ik geef? Bel 085 4015 337 of mail gerust naar Psycholoog Hilversum. Ik leer je graag kennen!